Mobil Vétel blog

3 indok - amiért érdemes eladni használt, régi vagy üzemképtelen mobiltelefonod!

2023.02.01 15:00

Ha eladod használt, régi vagy törött esetleg üzemképtelen mobiltelefonod, számos előnyre tehetsz szert. Első sorban csökkented az elektronikus hulladékok mennyiségét, elősegítve az újra hasznosítást - meggátolva az újabb műanyag termelést. Nem csak környezeted véded, de pénztárcádnak is üdítő.

Íme 3 indok, amiért érdemes eladni használt, régi vagy üzemképtelen mobiltelefonod!

  1. Pénzt kereshetsz: Ha nem használod már a telefonodat, akkor eladhatod, és pénzt kapsz érte, amit más célokra fordíthatsz.
  2. Ökológiai előnyök: A használt telefonok eladásával segítheted a fenntarthatóbb természeti erőforrásokat. Megfelelő szervizelés és rekonstruálás után ismét el lehet adni mobiltelefonodat.
  3. Csökkented a szemét mennyiségét: Használt telefonodból egyszer majd elektronikai hulladék lesz. Ha nem a szemétbe dobod, hanem eladod vagy átadod a Mobil Vételnek, akkor megfelelő technológiai eljárással ismét elektronikai alapanyag lesz belőle, így védve környezeted.

 

Miért NE a szemétbe dobd régi vagy már nem használt telefonodat?

A régi vagy nem használt mobiltelefonok szemétbe dobása környezetszennyező és veszélyes lehet a környezetre és az egészségre nézve. Az ilyen eszközök tartalmazhatnak mérgező anyagokat, például nehézfémeket és vegyszereket, amelyek a környezetbe szivárogva károsíthatják a növényeket, az állatokat és az embereket is. A leghatékonyabb megoldás, a régi vagy nem használt mobiltelefonok eladása a mobilvetel.hu -n, vagy meghatározott gyűjtőhelyeken való leadása.

 

Mennyi pénz kereshetsz használt telefonod eladásával?

A használt telefonod értékét meghatározó tényezők közé tartozik az állapota, a típusa, a márkája, a tárolási kapacitása és a kijelző mérete. Az értéke a piaci áraktól és a vevőtől is függhet. Az árak változóak lehetnek, de általában a használt telefonok értéke 10-50% -a az eredeti árnak. Az érték a fent említett tényezőktől és a piaci áraktól függően változhatnak. A Mobil Vétel felvásárolja használt, törött vagy hibás készülékedet is. Ahhoz, hogy megtudd, mennyit ér a telefonod piaci értéke használt állapotban, kattints erre az oldalra és válaszd ki mobilod típusát. A legördülő menü segítségével add meg a paramétereket, és máris láthatod a kalkulált vételárat.

 

Milyen költségekkel jár Neked régi vagy hibás telefonodtól megszabadulni?

Ha a Mobil Vételnek adod el, vagy állapotától függően adod át, semmilyen költség nem terhel. Ingyen elhozatjuk mobiltelefonod, akár tudunk érte fizetni, akár nem. Természetesen a nagyon régi és hibás telefonokra a rendszer nem minden estben kalkulál vételárat, de a mi költségünkre ugyan úgy elszállítjuk Tőled. Ezeket a mobiltelefonokat elektronikai hulladékként kezeljük, melyeket speciális ipari technológiával újrahasznosítunk.

 

A környezet védelme érdekében a következő lépéseket teheted új mobiltelefon készülék vásárlása esetén:

 

Válassz fenntarthatóságra fókuszáló márkát: Néhány márka környezetbarát anyagokat és folyamatokat használ a termékeik gyártásához.

Válassz hosszú élettartamú készüléket: A hosszú élettartamú készülékek kevesebb hulladékot termelnek, és kevesebb új készülékre van/lesz szükség a jövőben.

Használj újrahasznosított anyagokból készült tokokat és védőfóliákat: Az újrahasznosított anyagokból készült tokok és védőfóliák javíthatják a környezeti hatást.

Add el vagy add át régi készülékedet: A régi készülék újrahasznosítása vagy átadása mások számára, csökkentheti a hulladék mennyiségét.

Támogasd a fenntarthatóságra fókuszáló cégeket: Keresd meg azokat a márkákat és üzleteket, amelyek fenntarthatóságra fókuszálnak, és támogasd őket a vásárlásoddal.